Waarom kan een hond getrimd worden


De vacht van een hond heeft aandacht en verzorging nodig. Soms is een dagelijkse borstelbeurt al genoeg.  In de ruiperiode vallen er veel haren uit. Dan is een bezoek aan Tante Essie niet overbodig. 
Een reden om de vacht regelmatig te laten trimmen is dat de vacht dan in goede conditie blijft. Een vacht die te weinig onderhouden wordt zal sneller gaan klitten, houd viezigheid vast en is regelmatig vuil.


Een trimbeurt is per hond afwisselend. Dit ligt helemaal aan de vacht. Heeft een hond veel klitten, dan zal de trimbeurt ook langer duren. Ik zal voorzichtiger te werk gaan. Hierdoor zal de prijs aangepast worden.


Het is verstandig om al op jonge leeftijd te beginnen met het trimmen van de hond. Zo kan de hond wennen en zal dit voor de toekomst plezieriger zijn voor de hond om naar de trimsalon te gaan.

Bij Tante Essie kunt u terecht voor een puppybeurtje. Met het puppybeurtje zal uw hond kennis maken met de trimsalon. Ik werk met een waterblazer. Deze maakt geluid. Uw hond kan dan wennen aan dit geluid. Ook zal ik uw hond borstelen en kammen zodat uw hond ook kennis kan maken met de borstel en kam.
Ik zal de vacht bekijken en uw advies geven over een eventueel passend trimprogramma. Dit alles zodat de hond kan gaan wennen.

Een puppybeurtje is gratis.
Aangezien de trimsalon klein is kunt u er niet bij blijven. Als u hond klaar is zal ik u bellen zodat u de hond weer kan ophalen.